Hoe werkt een kasboekje?

Steeds meer huishoudens in Nederland maken gebruik van een kasboekje. Een kasboekje is ervoor bedoeld om de inkomsten uitgaven bij te houden.

Professioneel gebruik

kasboekje bijhoudenHet kasboekje wordt al honderden jaren door ondernemers, handelaren en alle andere soort professionelen gebruikt. Het was een manier om de inkomsten en uitgaven bij te houden. Zo wisten ze hoeveel winst ze maakten. Dit was zeker handig als het een partnerschap was. Tegenwoordig gebruiken ondernemingen en dergelijke veel uitgebreidere systemen. De kleine winkels gebruiken nog wel een kasboekje.
Gebruik in huishoudens

Sinds de financiële crisis zijn steeds meer huishoudens een kasboekje gaan gebruiken. Dit is een goede manier om bij te houden hoeveel geld erin komt en hoeveel geld er weer uit gaat. Het werkt ook heel simpel. Een kasboekje heeft een gedeelte voor de inkomsten en een gedeelte voor de uitgaven. De uitgaven worden ook nog eens onderverdeeld in verschillende categorieën. Je hebt natuurlijk veel verschillende soorten uitgaven. Je hebt de vaste lasten, boodschappen, kapper, kleding en nog veel meer. Door alles in te delen in de juiste categorie krijgt een huishouden inzicht in hun uitgaven. Het kasboekje heeft dan ook al veel mensen geholpen om uit financiële problemen te blijven.

www.bankingtools.nl

www.simpelhuishoudboekje.org

www.huisvlijt.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *